Paardengedrags-
therapeut

Erkende opleiding

Als paardengedragstherapeut ga je dieper zoeken naar de oorzaak van bepaald probleemgedrag bij paarden. Deze oorzaak zoeken we vooral in het nagaan van fysieke problemen, mentale verstoringen en voedingsproblemen. In deze opleiding wordt de nadruk zeer sterk gelegd op het vinden van een oorzaak, we werken dus niet symptoom oplossend. Daarnaast staat diervriendelijkheid op nummer 1. Dwang en manipulatie zijn geen methodes waar we mee werken. Bij ons staat respect, diervriendelijkheid en begrip namelijk op de eerste plaats.

Heb jij ook passie om paarden een beter en gezonder leven te bieden? Dan is deze opleiding alvast zeker iets voor jou!

Klaartje Van Steen

Docent opleiding

Opstellen van een gezond dieet om elk type paard gezond en gelukkig te houden door een diepere kijk te hebben op hoe het lichaam precies werkt en hoe het  zijn nutriënten opneemt

Ondersteuning bieden bij paarden met gezondheidsproblemen door de oorzaak te herkennen van vele ziekten, zowel fysiek als mentaal, om het lichaam te helpen herstellen

Een diepere kijk van de rol van micro organismen in het lichaam en de correlatie tussen darm- en mentale gezondheid, gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke studies en onderzoeken

OPLEIDING

Op 1 september 2022 start onze tweejarige opleiding ‘Erkend Paardengedragstherapeut’. Je kan deze opleiding volledig online volgen. 

Na inschrijving krijgt u een compleet handboek opgestuurd. Ook kan u hierna op het online platform om alle video’s te bekijken. Na het doorlopen van de 10 modules, kan je na het indienen van cases en een examen afstuderen als ‘Holistisch Paardenvoedingsconsulent’.

ONLINE

Deze opleiding is compleet online te volgen op eigen tempo via instructievideo's. Ook krijgt u een handboek opgestuurd.

VOLDOENDE TIJD

Na inschrijving heeft u 3 jaar lang tijd om deze opleiding af te ronden door uw taken/case studies in te dienen en examen te behalen.

VRAGEN STELLEN

Via mail staat u in rechtstreekse verbinding met de docent om al uw vragen te beantwoorden en uw case studies te beoordelen.

MODULES

MODULE 1

We gaan in op een diepere kijk op de anatomie van het paardenlichaam en de spijsvertering. Ook kijken we naar de verschillende ziekten en problemen die voorkomen bij paarden.

MODULE 2

In deze module gaan we zowel in op de taal van het paard als gedragswetenschappen. Ook gaan we dieper in op probleemgedrag, emoties en de hersensystemen. 

MODULE 3

In deze module gaan we verder kijken naar neurologie en beweging bij paarden.

MODULE 4

Hier gaan we verder met deel twee over neurologie en beweging/gedrag bij paarden.

MODULE 5

In deze module gaan we dieper in op de connectie tussen voeding, ziekte en gedragsproblemen.

MODULE 5

Hier gaan we dieper in op het onderzoeken van het paard naar fysieke problemen en blokkades.

MODULE 7

In deze module leer je meer over werken in vrijheid en connectie tussen mens en paard.

MODULE 8

In deze module gaan we dieper in op gedragsproblemen en hoe we hier precies mee omgaan.

MODULE 9

In deze module gaan we dieper in op gedragsproblemen en hoe we hier precies mee omgaan.

MODULE 10

n de laatste module krijg je tips mee om je eigen bedrijf op te starten. Daarnaast kan je je taken en cases ook indienen en deelnemen aan het examen.

Prijs: €1950/jaar (inclusief BTW)
Deze opleiding kan in 3 of 6 termijnen betaald worden, echter moet de complete opleiding betaald zijn VOOR de start van de opleiding! 

Hiernaast vindt u het inschrijvingsformulier. Na de inschrijving krijgt u een factuur met overeenkomst doorgemaild. U dient deze terug te mailen. Na betaling van de factuur bent u officieel ingeschreven.

Opgelet: Desondanks dat dit een online opleiding is, is er elk jaar een maximum aantal inschrijvingen toegelaten. 

Inschrijven