Mijn verhaal...

Al als kind had ik al een enorme passie voor paarden. Ik voelde aan wanneer een paard zich niet helemaal lekker voelde en had een diepere connectie met paarden die bestempeld werden als ‘probleem paarden’. Al snel begon ik met mijn eigen paard, dat zeer onvoorspelbaar kon reageren bij het opzadelen, een weg in te slaan om te begrijpen waarom mijn paard zich zo voelde. 

Ik woonde clinics bij in binnen- en buitenland en werd de persoon waar raad aan werd gevraagd wanneer mensen geen uitweg meer zagen met hun paard. Tijdens mijn studies op HoGent waar ik Agro- en Biotechnologie (Bachelor) studeerde, begon ik lessen (clickertraining, natural horsemanship, begeleiden trauma paarden, academische rijkunst,…) te nemen om mijn paard beter te begrijpen.

Nadat ik was afgestudeerd begon ik op zelfstandige basis mijn eigen bedrijf waarbij ik mensen en paarden begeleidde. Ik gaf ontzettend veel shows om te tonen hoe je op een paardvriendelijke manier met je paard kan samenwerken. Hierdoor werd ik al snel een bekend gezicht op evenementen. Achter de schermen had ik echter veel last van vermoeidheid en spierpijn waardoor ik minder en minder energie had om dingen te ondernemen.  Ook merkte ik dat desondanks de juiste training, veel paarden ook last hadden van gezondheidsproblemen. Omdat complementaire geneeskunde mij erg boeide om niet alleen mezelf maar ook paarden verder te gaan helpen in hun helingsproces, specialiseerde ik me zich in verschillende therapieën. 

Ik studeerde af als Equine Acupressure Practitioner (Tallgrass te Colorado, Amerika) en volgde zeer veel verschillende cursussen zoals reiki, massage, triggerpoint, aromatherapie, kruidentherapie, guasha,.. Daarnaast verdiepte ik me in voeding en volgde de opleiding ‘Equine Holistic Nutrtionist’. Zelf ging ik mijn dieet ook aanpassen en kwam meer in aanraking met Orthomoleculaire Therapie. Ik merkte hoe ik meer en meer mijn energie terug kreeg. Hierdoor ging ik me nog meer te verdiepen in voeding. Ik startte hierdoor met een humane opleiding tot ‘Orthomoleculair Therapeut’. Dankzij voeding kon ik veel paarden die chronisch ziek waren genezen, net zoals ik bij mezelf had gedaan. Ik ontdekte hoeveel misinformatie er momenteel is in de voedingswereld voor zowel  paarden als mensen. Hierna werd ik toegelaten om deel te nemen aan de erkende opleiding ‘Diploma of Equine Osteopathy (Int’I DipEO)’ (waar ik ook Cranio-Sacraal therapie volgt) aan London College. Hierdoor ging ik me ook verder specialiseren in bewegingsleer volgens neurowetenschap via verschillende opleidingen. Omdat zowel gedrag als de connectie met de mens zeer belangrijk is, vielen de laatste puzzelstukken op één plaats waaruit mijn bedrijf ‘Tao Health Centre’ groeide. 

Ik begon met het geven van opleidingen en clinics doorheen België, maar ook in Nederland, Duitsland en Australië. In Australië gaf ik opleidingen en clinics aan professionele trainers, paardenliefhebbers, maar behandelde ook verschillende filmpaarden uit o.a. Pirates of the Caribbean.  Momenteel geeft ik ook (online) les in Amerika bij Dr. Angelique Barbara. Ik specialiseerde me in niet enkel training en het werken in vrijheid, maar ook in zeer veer verschillende therapieën. Op deze manier heb ik een enorm breed overzicht over zowel het gedrag, taal als gezondheid van het paard en mens. Mijn filosofie is dat elk gedrag een bepaalde motivatie heeft (ook bij mensen). Daarom is het cruciaal dat we de wereld door de ogen van het paard kunnen bekijken maar ook de werking van het brein van zowel mens als paard kunnen begrijpen.

“Als ik bij een paard kwam dat een mysterieus probleem had, ging ik zoeken tot ik het antwoord vond. Ik begon me te verdiepen in dit onderwerp waardoor ik talloze opleidingen en cursussen (zie hieronder) heb gevolgd over zowel gedrag, training als therapie en gezondheid. Ik heb telkens weer volledig in mezelf geïnvesteerd. Met deze kennis kan ik nu niet alleen paarden helpen, maar ook andere leren om paarden te ondersteunen via verschillende therapieën en trainingen. Ik heb jarenlang gezocht naar wat precies wat een succesvolle therapie en training is voor een specifiek probleem. Dankzij mijn instituut bied ik jouw een binnenwegje aan om dit ook te bereiken!”

OPLEIDINGEN

Masterclass EMS in horses

Dr Christina Fritz (Duitsland), 2022

Diploma Of Equine Osteopathy

Int'I DipEO, London College (UK), 2022

Advanced Online Course 'Feeding Your Horse Fit'

Dr Christina Fritz (Duitsland), 2022

The Gut-Immune Solution

Sarah Otto (US), 2022

Holistic Equine Nutritionist

Dr. Angelique Barbara (US), 2021

Photonic (BIOS) Therapy

Dr. Angelique Barbara (US), 2020

Bioresonantie Via Lecher Antenne

InnerSmile (Nederland), 2020

Myofasciale Triggerpoint Therapy

Equestricare (Australiä), 2018

Aromatherapie Paarden

Tallgrass Institute, (US & UK), 2017

Clinics Noora Ehnqvist

Noora Ehnqvist (Finland), 2015

Bachelor Agro- En Biotechnologie (Dierenzorg)

HoGent (België), 2009

Masterclass (pseudo) Cushings

Dr Christina Fritz (Duitsland), 2022

Orthomoleculair Therapeut

kPNI Belgium (België), 2022

Certified Tissue Mobilisation Techniques

Equestricare (Australië), 2022

UPW Event

Tony Robbins (US), 2022

3-Daagse Dissectie Paard

Equine Studies (Nederland), 2020

Basic Horse Massage Techniques

Equestricare (Australië), 2020

Guasha Therapie Paard & Mens

HH academy (Nederland), 2019

Aromatouch

Pure Oliën (Nederland), 2017

Natural Balance Of The Horse

Anna Marciniak (Spain), 2016

Reiki 1 & Energetisch Dierentherapeut

CIVAS (Nederland), 2015

Masterclass COPD in horses

Dr Christina Fritz (Duitsland), 2022

Equine Nutritional Course

Dr. Nerida Richards (Australië), 2022

Brain Health Professional Certification Course

Amen Clinic (US), 2022

NES MiHealth Practitioner

NES Health (US), 2021

Equine Pain Science/Performance

Kathy Sierra (US), 2020

Equine Pain Science/Performance

Equestricare (Australiä), 2020

Equine Movement Science

Kathy Sierra (US), 2019

Equine Acupressure Practitioner

Tallgrass Institute, (US & UK), 2017

Bent Branderup Clinic

Bent Branderup (Duitsland), 2015

Dual Aktivierung

(België), 2010