de oorzaak van de oorzaak vinden bij chronische klachten

“Een gezondheidsdetective voor paarden die elk spoor volgt om tot een volledige oplossing te komen zonder het bestrijden van symptomen. Mijn doel is om paard en eigenaar, die de weg bewandeld heeft waar geen oplossing te vinden was, hoop en oplossingen te bieden zodat het paard eindelijk klachtenvrij is. Ik word dan ook heel vaak ‘de laatste hoop’ genoemd, maar gelukkig is mijn missie om je eerste en volledige oplossing te zijn.

Equine Health Centre

Equine Health Centre een holistisch praktijk en opleidingsinstituut gespecialiseerd in orthomoleculaire (voeding) en manuele therapie. Dankzij deze therapie zijn wij ons meer gaan specialiseren in chronische klachten op fysiek en mentaal niveau. Wij geloven er sterk in dat elk probleem een oorzaak heeft. Door niet alleen te kijken naar het symptoom maar door te zoeken naar de oorzaak van het probleem, bieden wij een zeer gerichte aanpak aan om oorzaak oplossend te werk te gaan. Hierbij bieden wij orthomoleculaire therapie, osteopathie en cranio sacraal therapie voor paarden aan.

Bij Equine Health Centre kijken we dus naar de oorzaak van de oorzaak van het probleem binnen het lichaam. Is er een bepaald systeem in het lichaam dat niet optimaal werkt, zoals de immuniteit of het hormonaal systeem? Dan gaan we zoals een detective opzoek waarom dat dit systeem niet optimaal werkt. Door hier balans te brengen, waardoor het lichaam optimaal werkt, hebben we de energie en kracht om een gezond leven te leiden en zijn we in staat om beter om te gaan met stress. 

Opleidingen

Onze passie ligt niet alleen in het helpen van mens en paard, maar ook in het doorgeven van die kennis! Wij zijn al jaren actief in het behandelen en trainen van paarden, geven van clinics en professionele opleidingen. Hierbij werkte we met de kleinste shetlanders tot grootste Ardenners.  Daarnaast geven wij clinics en opleidingen in Europa, Amerika en Australië.  

Zo werkte wij met zelfs  internationale filmpaarden uit o.a. Pirates of the Caribbean. Ook zijn ze internationaal erkend door het ‘International Association of Animal Massage and Bodywork’. Na het afronden van uw opleiding maakt u deel uit van ons internationaal team van therapeuten. Zoek jij een nieuwe uitdaging? Dan is dit zeker iets voor jou! 

Cranio Sacraal Therapeut voor paarden

Orthomoleculaire paardenvoedingstherapeut

driejarige opleiding tot Holistisch Paardentherapeut

Onze opleidingen zijn internationaal erkend door ons eigen instituut en door IAAMB. Deze erkenningen krijgt een opleiding alleen als de docent voldoende ervaring heeft en zelf diploma’s kan voorleggen dat hij/zij kennis heeft om deze opleidingen te kunnen geven. Helaas zijn er in België geen organisaties vanuit de overheid die ‘holistische’ (paarden)opleidingen ondersteunen. Wij willen toch via deze internationale instituten ons onderscheiden en aantonen dat onze opleidingen kwalitatief zijn.