Equine Nutritionist

Erkend opleidingscentrum

Een paardenvoedingsconsult zorgt niet alleen voor een gezond en aangepast dieet, maar helpt het paard ook om te herstellen of beter te kunnen omgaan met acute en chronische ziekten. Er zijn veel feiten en fabels over gezonde voeding. In deze opleiding krijgt u hierop een zeer diepgaande kijk!

Heb jij ook passie om paarden een beter en gezonder leven te bieden? Dan is deze opleiding alvast zeker iets voor jou!

Klaartje Van Steen

Docent opleiding

Opstellen van een gezond dieet om elk type paard gezond en gelukkig te houden door een diepere kijk te hebben op hoe het lichaam precies werkt en hoe het  zijn nutriënten opneemt

Ondersteuning bieden bij paarden met gezondheidsproblemen door de oorzaak te herkennen van vele ziekten, zowel fysiek als mentaal, om het lichaam te helpen herstellen

Een diepere kijk van de rol van micro organismen in het lichaam en de correlatie tussen darm- en mentale gezondheid, gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke studies en onderzoeken

OPLEIDING

In september 2022 en januari 2023 start onze jaaropleiding ‘Equine Nutritionist’. Deze opleiding is volledig online via ZOOM. De lessen worden telkens opgenomen zodat u deze kan herbekijken als u niet aanwezig kan zijn.

Na inschrijving krijgt u een compleet handboek opgestuurd. Na het doorlopen van de 10 modules, kan je na het indienen van cases en een examen afstuderen als ‘Equine Nutritionist’.

REEKS 2022/2023: VOLZET

REEKS 2023/2024: Inschrijvingen geopend (Nog slechts 5 plaatsen vrij)
15 januari 2023, 18 februari 2023, 1 april 2023, 15 april 2023, 20 mei 2023, 16 juli 2023, 17 september 2023, 7 oktober 2023, 11 november 2023, 2 december 2023, 28 januari 2024, 18 februari 2024, 17 maart 2024, 14 april 2024, 4 mei 2024 

ONLINE

Deze opleiding is compleet online te volgen via ZOOM. De lessen worden opgenomen voor als u niet aanwezig kan zijn of de leerstof nog eens wilt herhalen.

HANDBOEK

U krijgt na inschrijving een handboek toegestuurd. De kennis is zeer uniek en diepgaand. We kijken verder dan alleen voeding, maar ook naar ziekten en anatomie.

15 MODULES

Deze opleiding bevat 15 modules en lesdagen. In totaal telt deze opleiding zo'n 120 lesuren. Tijdens de lessen houden we regelmatig Q&A's om vragen te beantwoorden of study cases te bespreken.

MODULES

MODULE 1

De reis doorheen het spijsverteringsstelsel

MODULE 2

Een diepere kijk in macro- en micronutriënten

MODULE 3

Fytotherapie

MODULE 4

Een diepere kijk in het darmmicrobioom

MODULE 5

De lever- en ontgifting van het lichaam

MODULE 6

Celbiologie

MODULE 7

Neuro – en endocrinologie

MODULE 8

Immuniteit en ontsteking in het lichaam

MODULE 9

Anamnese en ziekteherkenning

MODULE 10

Stress, beweging en voeding

MODULE 11

Ziekte en ondersteuning

MODULE 12

Ziekte en ondersteuning

MODULE 13

Ziekte en ondersteuning

MODULE 14

Voedingsberekeningen en volledige anamnese

MODULE 15

Ondersteuning opstart bedrijf (verzekeringen, opstart,…)

eXAMEN

Examen en case studies

De reeks dat zal starten in september 2022 zit momenteel volzet. Je kan je wel al inschrijven voor de reeks dat zal starten in januari 2023.

Investering:  €2475 (exclusief BTW)
Deze opleiding kan in 3 (+10% interest) of 6 (12% interest) termijnen betaald worden.

Hiernaast vindt u het inschrijvingsformulier. Na de inschrijving krijgt u een overeenkomst doorgemaild. U dient deze terug te mailen. Na betaling van de factuur bent u officieel ingeschreven.

Opgelet: Desondanks dat dit een online opleiding is, is er elk jaar een maximum aantal inschrijvingen toegelaten. 

Inschrijven (reeks januari 2023)

FAQ

We raden aan om de opleiding op één of twee jaar af te ronden. Maar als je er langer over doet, kan dat zeker geen kwaad! Je blijft tot 3 jaar lang toegang hebben. Echter kan je dit ook verlengen!

Zeker wel! Vele paardenvoedingsbedrijven zoeken iemand die een achtergrond heeft in paardenvoeding. Jij kan hier met je kennis verandering brengen in de traditionele manier van voederen! Ook kan je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep starten. Als je weet dat zo veel paarden verkeerde voeding krijgen, is er heel wat werk voor de boeg!

Zeker! Je hoeft er ook je beroep niet van te maken. Vele mensen willen graag meer informatie naar het correct voederen of zien dit als een aanvulling voor hun eigen trainingsstal of praktijk. 

Nee, we beginnen helemaal van 0. Alles van anatomie, ziekten, gedrag en voeding worden volledig doorlopen. Zo kan je ook als beginner in de paardenwereld deze opleiding volgen. 

Ja, dat klopt! Alle lessen zijn opgenomen!

Deze opleiding is zeer diepgaand. Maar omdat wij vanaf het begin beginnen, kan iedereen deze opleiding volgen met de nodige motivatie!