HOLISTISCH VOEDINGSCONSULENT​

Erkende opleiding

Een holistisch paardenvoedingsconsult zorgt niet alleen voor een gezond en aangepast dieet, maar helpt het paard ook om te herstellen of beter te kunnen omgaan met acute en chronische ziekten. Er zijn veel feiten en fabels over gezonde voeding. In deze opleiding krijgt u hierop een zeer diepgaande kijk!

Heb jij ook passie om paarden een beter en gezonder leven te bieden? Dan is deze opleiding alvast zeker iets voor jou!

Klaartje Van Steen

Docent opleiding

Opstellen van een gezond dieet om elk type paard gezond en gelukkig te houden door een diepere kijk te hebben op hoe het lichaam precies werkt en hoe het  zijn nutriënten opneemt

Ondersteuning bieden bij paarden met gezondheidsproblemen door de oorzaak te herkennen van vele ziekten, zowel fysiek als mentaal, om het lichaam te helpen herstellen

Een diepere kijk van de rol van micro organismen in het lichaam en de correlatie tussen darm- en mentale gezondheid, gebaseerd op nieuwe wetenschappelijke studies en onderzoeken

OPLEIDING

Op 1 september 2022 start onze jaaropleiding ‘Erkend Holistisch Paardenvoedingsconsulent’ terug met een nieuwe groep. Deze opleiding is volledig online via ZOOM. De lessen worden telkens opgenomen zodat u deze kan herbekijken als u niet aanwezig kan zijn.

Na inschrijving krijgt u een compleet handboek opgestuurd. Na het doorlopen van de 10 modules, kan je na het indienen van cases en een examen afstuderen als ‘Holistisch Paardenvoedingsconsulent’.

Datums 2022: 11 september (module 1), 9 oktober (module 2), 13 november (module 3), 11 december (module 4), 29 januari (module 5), 26 februari (module 6), 26 maart (module 7), 23 april (module 8), 21 mei (module 9), 11 juni 2022 (module 10)

Examen: 2 juli 2022
Heb je meer tijd nodig? Geen probleem! Je kan gerust ook later je examen afleggen.

ONLINE

Deze opleiding is compleet online te volgen via ZOOM. De lessen worden opgenomen voor als u niet aanwezig kan zijn of de leerstof nog eens wilt herhalen.

HANDBOEK

U krijgt na inschrijving een handboek toegestuurd. De kennis is zeer uniek en diepgaand. We kijken verder dan alleen voeding, maar ook naar ziekten en anatomie.

VRAGEN STELLEN

Via mail staat u in rechtstreekse verbinding met de docent om al uw vragen te beantwoorden en uw case studies te beoordelen. Dit kan ook tijdens de online lessen.

MODULES

MODULE 1

We gaan in op een diepere kijk op de anatomie van het paardenlichaam en de spijsvertering. Ook kijken we naar de verschillende ziekten en problemen die voorkomen bij paarden.

MODULE 2

In deze module gaan we kijken naar de connectie tussen darmgezondheid, de hersenen en ook met de rest van het lichaam. We kijken ook naar de nieuwste studies omtrent dit onderwerp.

MODULE 3

 Deze module draait volledig rond het geven van supplementen en kruidengeneeskunde bij paarden. We gaan dieper in op verschillende kruiden en hoe je zelf je eigen kruidensamenstellingen kan maken.

MODULE 4

In deze module bespreken we het nut van voedingsstoffen en leer je meer over voedingstekorten in het lichaam. Daarnaast gaan we ook dieper in op gezonde voeding en de invloed hiervan op het lichaam.

MODULE 5

Hier gaan we nog dieper in op hoe voedingsstoffen in het lichaam reageren en welke stoffen het paard in zijn lichaam zelf kan aanmaken. Ook gaan we dieper in op nutriënten, wat het paard kan gebruiken in het lichaam en wat niet.

MODULE 6

In deze module gaan we dieper in op welke voeding gezond is voor het paard en welke voeding niet. Ook krijg je hier een diepere kijk in de oorzaak van vele problemen waar paarden last van hebben. 

MODULE 7

In dit tweede deel kijken we verder naar het begrijpen van de oorzaak van verschillende ziekten en problemen bij paarden. We gaan kijken naar hoe voeding niet alleen preventief, maar ook als medicijn kan gebruikt worden.

MODULE 8

In deze module gaan we aan het werk met het maken van voedingsberekeningen. We houden hier rekening met de specifieke eisen van het individuele paard, zoals ziekte, sport, dracht, leeftijd,… 

MODULE 9

Ook in deze module gaan we dieper in op voedingsberekeningen. We maken verschillende oefeningen waarbij je deze ook in de praktijk kan gaan toepassen.

MODULE 10

In de laatste module krijg je tips mee om je eigen bedrijf op te starten. Daarnaast kan je je taken ook indienen en deelnemen aan het examen.

Investering: €2950,00 (inclusief BTW)
Deze opleiding kan in 3 of 6 termijnen betaald worden.

Hiernaast vindt u het inschrijvingsformulier. Na de inschrijving krijgt u een overeenkomst doorgemaild. U dient deze terug te mailen. Na betaling van de factuur bent u officieel ingeschreven.

Opgelet: Desondanks dat dit een online opleiding is, is er elk jaar een maximum aantal inschrijvingen toegelaten. 

Inschrijven

FAQ

We raden aan om de opleiding op één of twee jaar af te ronden. Maar als je er langer over doet, kan dat zeker geen kwaad! Je blijft tot 3 jaar lang toegang hebben. Echter kan je dit ook verlengen!

Zeker wel! Vele paardenvoedingsbedrijven zoeken iemand die een achtergrond heeft in paardenvoeding. Jij kan hier met je kennis verandering brengen in de traditionele manier van voederen! Ook kan je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep starten. Als je weet dat zo veel paarden verkeerde voeding krijgen, is er heel wat werk voor de boeg!

Zeker! Je hoeft er ook je beroep niet van te maken. Vele mensen willen graag meer informatie naar het correct voederen of zien dit als een aanvulling voor hun eigen trainingsstal of praktijk. 

Nee, we beginnen helemaal van 0. Alles van anatomie, ziekten, gedrag en voeding worden volledig doorlopen. Zo kan je ook als beginner in de paardenwereld deze opleiding volgen. 

Ja, dat klopt! Alle lessen zijn opgenomen!

Deze opleiding is zeer diepgaand. Maar omdat wij vanaf het begin beginnen, kan iedereen deze opleiding volgen met de nodige motivatie!