Massage & bewegings-
therapeut

Erkende opleiding

In deze opleiding gaan we dieper in op massage en de beweging van het paard (via neurologie en bewegingswetenschap). Naast de basis van bewegingsleer gaan we vooral kijken naar hoe we het paard kunnen ondersteunen via verschillende massagetechnieken (massage, myofasciale release, triggerpoint, weefselmobilisatie) en hoe het brein en het zenuwstelsel van het paard precies werkt tijdens beweging. Via verschillende oefeningen leer je hoe het paard kan helpen om beter, gelukkiger en vrijer te bewegen. Elke ruiter, professioneel en recreatief, zal hier baad bij hebben!

Heb jij ook passie om paarden een beter en gezonder leven te bieden? Dan is deze opleiding alvast zeker iets voor jou!

Klaartje Van Steen

Docent opleiding

Diepere inzichten in beweging bij het paard, niet alleen dankzij biomechanica maar ook op het vlak van neurologie

Verschillende massagetechnieken om paarden een specifieke ondersteuning te geven in elke fase van hun leven

Een brede waaier aan kennis over het paard op een correcte manier te trainen voor betere spieropbouw en proprioceptie

OPLEIDING

Op 1 maart 2022 start onze jaaropleiding ‘Erkend Massage- en bewegingstherapeut’. Je kan de theorie van deze opleiding online volgenHierna kan je ook deelnemen aan een gratis vierdaags praktijkweekend

Na inschrijving krijgt u een compleet handboek opgestuurd. Ook kan u hierna op het online platform om alle video’s te bekijken. Na het doorlopen van de 10 modules, kan je na het indienen van cases en een examen afstuderen als ‘Massage- en bewegingstherapeut’. 

ONLINE

Deze opleiding is compleet online te volgen op eigen tempo via instructievideo's. Ook krijgt u een handboek opgestuurd.

VOLDOENDE TIJD

Na inschrijving heeft u 3 jaar lang tijd om deze opleiding af te ronden door uw taken/case studies in te dienen en examen te behalen.

VRAGEN STELLEN

Via mail staat u in rechtstreekse verbinding met de docent om al uw vragen te beantwoorden en uw case studies te beoordelen.

MODULES

MODULE 1

We gaan in op een diepere kijk op de anatomie van het paardenlichaam, gedrag en ziekten.

MODULE 2

In deze module nemen we jullie mee in de wereld van bewegingsleer.

MODULE 3

Je leert meer over hoe het paard beweegt door de neurologie en motivatie van beweging te begrijpen.

MODULE 4

We gaan verder in het werken rond bewegingstherapie in de praktijk.

MODULE 5

In deze module gaan we dieper in op de basis massage therapie.

MODULE 6

In deze module gaan we dieper in op de fasciale release therapie.

MODULE 7

In deze module gaan we dieper in op de Myofasciale Triggerpoint therapie.

MODULE 8

In deze module gaan we dieper in op weefselmobilisatietechnieken.

MODULE 9

In deze module gaan we dieper in op verschillende soorten massagetechnieken die je nog extra kan toepassen.

MODULE 10

In de laatste module krijg je tips mee om je eigen bedrijf op te starten. Daarnaast kan je je taken ook indienen en deelnemen aan het examen.

Prijs: €1950 (inclusief BTW)
Deze opleiding kan in 3 of 6 termijnen betaald worden, echter moet de complete opleiding betaald zijn VOOR de start van de opleiding! 

Hiernaast vindt u het inschrijvingsformulier. Na de inschrijving krijgt u een factuur met overeenkomst doorgemaild. U dient deze terug te mailen. Na betaling van de factuur bent u officieel ingeschreven.

Opgelet: Desondanks dat dit een online opleiding is, is er elk jaar een maximum aantal inschrijvingen toegelaten. 

Inschrijven

FAQ

We raden aan om de opleiding op één of twee jaar af te ronden. Maar als je er langer over doet, kan dat zeker geen kwaad! Je blijft toegang hebben tot de video’s tot dat je bent afgestudeerd. 

Absoluut! De techniek over bewegingstherapie is nieuw in Europa en daarom ook zeer uniek. Jij kan na deze opleiding niet alleen behandelen, maar ook het paard helpen trainen om verdere problemen te voorkomen.

Zeker! Je hoeft er ook je beroep niet van te maken. Vele mensen willen graag meer informatie naar het correct voederen of zien dit als een aanvulling voor hun eigen trainingsstal of praktijk. 

Nee, we beginnen helemaal van 0. Alles van anatomie, ziekten, gedrag en voeding worden volledig doorlopen. Zo kan je ook als beginner in de paardenwereld deze opleiding volgen. 

Dit hoeft zeker niet en is dus ook niet verplicht.

Dit gebeurd om de twee jaar. De 4 praktijkdagen zullen achter elkaar vallen en starten op donderdag. De exacte datum van de praktijkdagen en het examen worden zeer ruim op voorhand mee gegeven. De eerstvolgende praktijkdagen zullen in de zomer van 2023 vallen. Deze praktijkdagen zullen doorgaan in Mechelen (Antwerpen).