Equine Cranio-Sacraal Therapeut

Cranio sacraal therapeut

Erkende opleiding

Cranio sacraal therapie heeft het vermogen om elk fysiek of emotioneel patroon in elk deel van het lichaam herstellen. Deze therapie is zeer effectief bij de behandeling van zowel acute als chronische problemen. Wat deze therapie uniek maakt, is de specifieke focus op de schedel en de relatie met de rest van het lichaam. We gebruiken hierbij specifieke technieken om beperkingen in het bewegingsapparaat en in de fascia los te laten. Hoewel specifieke aandacht wordt besteed aan de schedel, wervelkolom en sacrum, is de behandeling niet beperkt tot deze gebieden vanwege de manier waarop het lichaam is verbonden.

Heb jij ook passie om paarden een beter en gezonder leven te bieden? Dan is deze opleiding alvast zeker iets voor jou!

Klaartje Van Steen

Docent opleiding

Diepere inzichten in anatomie, bewegingsleer, ziekten, gedrag en het cranio sacrale systeem bij paarden

Zachte technieken om het paard zowel fysiek als mentaal te ondersteunen in elke fase van zijn leven

Ondersteunende therapie voor het hoofd, de wervelkolom, het  immuunsysteem, het  zenuwstelsel en algehele lichaam

OPLEIDING

Op 1 september 2022 start onze jaaropleiding ‘Erkend Cranio Sacraal Therapeut’. De theorie van deze opleiding zal volledig online verlopen via ZOOM. Deze lessen worden bijgestaan met praktijkvideo’s. Het voordeel hiervan is, is dat we in ‘slow motion’ naar beweging kunnen kijken en je telkens na de praktijkdagen ook video’s kan herbekijken over cranio sacrale behandelingen. De theoretische lessen worden opgenomen, mocht je niet aanwezig kunnen zijn. Hierna heb je ook vijf praktijkdagen waar we alleen gaan werken met het paard. In totaal bevat deze opleiding 15 lesdagen.

Na inschrijving krijgt u een compleet handboek opgestuurd. Ook kan u hierna op het online platform om alle praktijkvideo’s te bekijken alvorens het praktijkweekend start. Zo kan u op uw eigen tempo oefenen en ontdekken naast de theoretische lessen (waar we ook een deel praktijk tonen). Na het doorlopen van de 10 modules, kan je na het indienen van cases en een examen afstuderen als ‘Cranio Sacraal Therapeut’.

Datums theoretische lessen 2022: 18 september, 16 oktober, 20 november, 18 december, 5 februari, 5 maart, 2 april, 7 mei, 18 juni, 24 juni (herhalingsles)

Praktijklessen 2022: 11 en 12 maart, 29 en 30 april, 1 mei

Examen: 25 juni 2022
Heb je meer tijd nodig? Geen probleem! Je kan gerust ook later je examen afleggen.

 

ONLINE

De theorie van deze opleiding is compleet online te volgen via ZOOM. De lessen worden opgenomen voor als u niet aanwezig kan zijn. De praktijkdagen zijn telkens live (zie hierboven).

HANDBOEK

U krijgt na inschrijving een handboek toegestuurd. Ook heb je toegang tot tal van praktijkvideo's over beweging en cranio sacraal therapie.

VRAGEN STELLEN

Via mail staat u in rechtstreekse verbinding met de docent om al uw vragen te beantwoorden en uw case studies te beoordelen. Dit kan ook tijdens de online lessen.

MODULES

MODULE 1

We gaan in op een diepere kijk op de anatomie en gedrag. Ook kijken we naar de verschillende ziekten en problemen die voorkomen bij paarden.

MODULE 2

In deze module gaan we kijken naar de connectie tussen darmgezondheid met de rest van het lichaam. Ook krijg je een basis over voedingsleer.

MODULE 3

In deze module bespreken we bewegingsleer en hoe neurologie een invloed heeft op beweging.

MODULE 4

We gaan nog dieper in op bewegingstherapie en proprioceptie.

MODULE 5

We gaan dieper in op de werking van cranio sacrale therapie en het cranio sacraal ritme. We gaan dieper in op de fascia release en ‘unwinding’ van het lichaam. 

MODULE 6

We gaan dieper in op het aanvoelen van blokkades in het lichaam. 

MODULE 7

In deze module gaan we dieper werken op het lichaam via cranio sacraal technieken. 

MODULE 8

In deze module gaan we verder werken op het lichaam via cranio sacraal technieken.

MODULE 9

We gaan dieper in op het behandelen van de schedel bij het paard.

MODULE 10

In de laatste module krijg je tips mee om je eigen bedrijf op te starten. Daarnaast kan je je taken ook indienen en deelnemen aan het examen.

Prijs: €2950 (inclusief BTW) – NU €1950 ! Vroegboekkorting tot 25 februari 2022 ! 
Deze opleiding kan in 3 of 6 termijnen betaald worden.

Hiernaast vindt u het inschrijvingsformulier. Na de inschrijving krijgt u een factuur met overeenkomst doorgemaild. U dient deze terug te mailen. Na betaling van de factuur bent u officieel ingeschreven.

Opgelet: Er is elk jaar een maximum aantal inschrijvingen toegelaten. 

Inschrijven

FAQ

Deze opleiding is uniek in België. Er is ook veel vraag naar dit werk in zowel België als Nederland (en daarbuiten). Cranio sacraal therapie begint bekender te worden, ook in de paardensport om het paard gezond te houden.

Nee, we beginnen helemaal van 0. Alles van anatomie, ziekten, gedrag en voeding worden volledig doorlopen. Zo kan je ook als beginner in de paardenwereld deze opleiding volgen. 

Zeker! Je hoeft er ook je beroep niet van te maken. Deelnemers van deze opleiding gebruiken deze kennis ook voor hun eigen paarden te ondersteunen.