TCM & Acupressuur Practitioner

Erkende opleiding

Acupressuur is een onderdeel van Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). Dankzij TCM helpen we het paard zijn rust terug te vinden en zijn gezondheid te bevorderen. Deze ondersteunt het paard namelijk op emotioneel, spiritueel, energetisch en fysiek vlak. Net zoals ons, kunnen dieren uit balans geraken door stress, energie, trauma of andere omstandigheden. We werken bij TCM via de vijf elementen en meridianen om het paard terug in balans te brengen in zijn/haar lichaam. Traditionele Chinese Geneeskunde bekijkt het dier (of mens) als één geheel, alles staat in verbinding met elkaar. Zo kan een bepaald gedrag te wijten zijn aan een onbalans in de energie of organen van het paard. 

Heb jij ook passie om paarden een beter en gezonder leven te bieden? Dan is deze opleiding alvast zeker iets voor jou!

Klaartje Van Steen

Docent opleiding

Een diepere kijk in Traditionele Chinese Geneeskunde en acupressuur bij paarden om een ondersteuning te bieden bij mentale en fysieke problemen.

Ondersteuning bieden bij paarden met gezondheidsproblemen door de oorzaak te herkennen van vele ziekten, zowel fysiek als mentaal, volgens TCM.

Een cursus met een dieper inzicht over TCM en een volledig overzicht via beeldmateriaal van de meridianen en acupressuurpunten bij paarden.

OPLEIDING

Op 1 maart 2022 start onze jaaropleiding ‘TCM & Acupressuur Therapeut’ terug op met een nieuwe groep. Je kan de theorie van deze opleiding online volgen. Hierna kan je ook deelnemen aan een gratis vierdaags praktijkweekend

Na inschrijving krijgt u een compleet handboek opgestuurd. Ook kan u hierna op het online platform om alle video’s te bekijken. Na het doorlopen van de 10 modules, kan je na het indienen van cases en een examen afstuderen als ‘TCM & Acupressuur Therapeut’.

ONLINE

Deze opleiding is compleet online te volgen op eigen tempo via instructievideo's. Ook krijgt u een handboek opgestuurd.

VOLDOENDE TIJD

Na inschrijving heeft u 3 jaar lang tijd om deze opleiding af te ronden door uw taken/case studies in te dienen en examen te behalen.

VRAGEN STELLEN

Via mail staat u in rechtstreekse verbinding met de docent om al uw vragen te beantwoorden en uw case studies te beoordelen.

MODULES

MODULE 1

Een diepere kijk in Traditionele Chinese Geneeskunde, Yin Yang en Chi.

MODULE 2

Leer meer over de anatomie, ziekten en de 5 elementen in TCM.

MODULE 3

Een diepe duik in het metaal element, organen en hun meridianen.

MODULE 4

Een diepe duik in het aarde element, organen en hun meridianen.

MODULE 5

Een diepe duik in het eerste deel van het vuur element, organen en hun meridianen.

MODULE 6

Een diepe duik in het tweede deel van het vuur element, organen en hun meridianen.

MODULE 7

Een diepe duik in het water element, organen en hun meridianen.

MODULE 8

Een diepe duik in het hout element, organen en hun meridianen.

MODULE 9

Een diepe duik in enkele extra meridianen en het opmaken van behandelingsplannen. We gaan dieper in op het behandelen via acupunten.

MODULE 10

In de laatste module krijg je tips mee om je eigen bedrijf op te starten. Daarnaast kan je je taken ook indienen en deelnemen aan het examen.

Prijs: €1950 (inclusief BTW) 
Deze opleiding kan in 3 of 6 termijnen betaald worden echter moet de complete opleiding betaald zijn VOOR de start van de opleiding! 

Hiernaast vindt u het inschrijvingsformulier. Na de inschrijving krijgt u een factuur met overeenkomst doorgemaild. U dient deze terug te mailen. Na betaling van de factuur bent u officieel ingeschreven.

Opgelet: Desondanks dat dit een online opleiding is, is er elk jaar een maximum aantal inschrijvingen toegelaten. 

Inschrijven

FAQ

We raden aan om de opleiding op één of twee jaar af te ronden. Maar als je er langer over doet, kan dat zeker geen kwaad! Je blijft toegang hebben tot de video’s tot dat je bent afgestudeerd. 

Zeker wel! Heel wat paarden kampen met fysieke en mentale problemen. We merken meer en meer dat eigenaars hierdoor beroep doen op complementaire en holistische geneeswijzen. Heel wat werk dus voor de boeg! 

Zeker! Je hoeft er ook je beroep niet van te maken. Vele mensen willen graag meer informatie naar het correct voederen of zien dit als een aanvulling voor hun eigen trainingsstal of praktijk. 

Nee, we beginnen helemaal van 0. Alles van anatomie, ziekten, gedrag en voeding worden volledig doorlopen. Zo kan je ook als beginner in de paardenwereld deze opleiding volgen. 

Dit hoeft zeker niet en is dus ook niet verplicht.

Dit gebeurd om de twee jaar. De 4 praktijkdagen zullen achter elkaar vallen en starten op donderdag. De exacte datum van de praktijkdagen en het examen worden zeer ruim op voorhand mee gegeven. De eerstvolgende praktijkdagen zullen in de zomer van 2023 vallen. Deze praktijkdagen zullen doorgaan in Mechelen (Antwerpen).