Equine Health

HEALTH & CONNECTION

Scroll down to content

Equine Health Institute

Waar de gezondheid van het paard écht begint!

Holistisch Praktijk – Opleidingen – NES miHealth

Holistisch praktijk

Een holistische praktijk gespecialiseerd in voeding, beweging en gezondheid. Ons doel is te begrijpen waarom uw paard last heeft van verschillende fysieke en/of mentale problemen. Wij geloven er sterk in dat elk probleem, zowel fysiek als mentaal, een oorzaak heeft. Door niet alleen te kijken naar het symptoom maar door te zoeken naar de oorzaak van het probleem, bieden wij een zeer gerichte aanpak aan om oorzaak oplossend te werk te gaan. Elk paard en elk probleem is uniek. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd in verschillende therapieën (en blijven ons verder bijscholen) zoals: voeding, acupressuur, massage, osteopathie, bioresonantie, guasha, cranio-sacrale therapie,… Naast onze praktijk bieden wij ook verschillende opleidingen aan. Deze verlopen allemaal eerst online waarbij er hierna een praktijkweek wordt georganiseerd waar u kan aan deelnemen.

Klaartje Van Steen

gezondheidstherapeut & docent

OPLEIDINGEN

Onze passie ligt niet alleen in het helpen van mens en paard, maar ook in het doorgeven van die kennis! Wij zijn al jaren actief in het behandelen en trainen van paarden, geven van clinics en professionele opleidingen. Hierbij werkte we met de kleinste shetlanders tot grootste Ardenners. We gaven behandelingen aan paarden die de wereld betekenden voor hun eigenaar tot zelfs internationale filmpaarden uit Pirates of the Caribbean.  

Onze opleidingen zijn wereldwijd toegankelijk in het Nederlands. Binnenkort zullen deze ook te vinden zijn in het Engels en Frans. Ook zijn ze internationaal erkend door IICT (International Institute for Complementary Therapists). Na het afronden van uw opleiding maakt u deel uit van ons internationaal team van therapeuten. Wij zien onze studenten afstuderen en hun droomjob verwezenlijken. Zoek jij een nieuwe uitdaging? Dan is dit zeker iets voor jou! 

Holistisch Voedingsconsulent

TCM & Acupressuur Therapeut

Massage- & Bewegingstherapeut

Cranio-Sacraal Therapeut

NES mihealth

Naast het behandelen met de NES miHealth, zijn wij ook officiële verdeler van de NES miHealth en de BioEnergetix scansoftware. Wij richten ons hier vooral op professionelen die zelf dit product willen introduceren in hun praktijk (zowel mens als dier). Ook zorgen wij voor de opleiding die u nodig heeft om met de NES miHealth en BioEnergetiX scansoftware te werken. 

Ben je als particulier geïnteresseerd in de NES miHealth? Contacteer ons dan even zodat wij u de juiste informatie kunnen doorgeven om een NES miHealth apparaat aan te kopen. Na aankoop als particulier krijgt u een online opleiding en begeleiding om zelfstandig met dit apparaat aan de slag te kunnen. 

Klanten en studenten aan het woord:

Geweldige service.. Heeft zoveel inzichten gekregen in mijn merrie. Heeft me ook een osteopaat doorgegeven die heel Klaartje haar verhaal bevestigd. Zeker aan te bevelen als je voelt er scheelt iets met mijn paard/pony en je kan niet plaatsen wat er juist mis is. Top service!
Bo W.
Klant Holistisch Praktijk (België)
A wealth of knowledge and ability. Brilliant work.
Serrin T.
Student opleidingen (Australië)
Vanaf de eerste dag dat ik en mijn paard in elkaars leven kwamen hebben we heel wat obstakels op ons pad gekregen. Hier startte onze zoektocht naar een manier van werken die bij ons past. Al een lange weg afgelegd te hebben zijn we terecht gekomen bij Klaartje. Het voelde vanaf het eerste moment al goed aan. Hier hebben we twee dagen privéles gehad. Zo heb ik ook met haar paarden gewerkt die enorme leermeesters zijn want zij geven heel duidelijk aan wat de bedoeling is en waar je zelf de mist in gaat, net zoals Klaartje 😉. En zo heb ik en mijn paard echt kunnen werken aan wat voor ons belangrijk is. We hebben enorm veel geleerd en ons een nieuwe manier van werken gevonden. Vaak werden we onbegrepen maar bij Klaartje was dit helemaal anders. Er was ruimte om ons zelf te zijn en er werd echt naar ons geluisterd. Voor mij en mijn paard had dit in groep moeilijk gegaan, of misschien wel helemaal niet. Ik en mijn paard hebben nu een heleboel punten voor aan te werken en hebben meer rust gevonden in wat we doen en welk pad we verder willen gaan bewandelen. Bedankt Klaartje aan jou en jouw paarden voor alles!
Silke P.
Student cursus (België)
Ik volg de 3-jarige opleiding tot equine rehabilitation trainer. Ondertussen zijn we gestart met het 2de jaar. Ik zocht nog een aanvullende opleiding bovenop mijn opleiding tot holistische paardenosteopaat en deze heb ik gevonden. Wat een verrijking van kennis en inzicht! Heel wat neurologie (en meer!) komt aan de pas. Je leert nog anders kijken naar het paard en zijn omgeving. Er wordt enorm veel rekening gehouden met de authenticiteit van het paard, maar ook van de mens. De puurheid, de kracht, de energie van het paard wordt volledig in zijn waarde gelaten en/of zelfs terug naar de oppervlakte gebracht. Mind, body & soul worden (terug) in harmonie gebracht. Dit is nu net waar mijn eigen visie voor staat. Een immense aanvulling, verdieping en meerwaarde voor me. Ik pas steeds alles toe op mijn eigen paarden en ook hun kan ik door deze opleiding nog meer helpen. Ik droomde als kind al om ooit paarden te mogen helpen. Nu wordt deze droom werkelijkheid. Het mooie is dat ik hier niet alleen voor sta, maar dat we een team zijn. Samen willen wij de wereld van het paard een stukje mooier maken.
Alexandra V.
Student opleidingen (België)
Afgelopen jaren heb ik al verschillende opleidingen gevolgd over holistische therapieën en training bij Klaartje, voornamelijk opleidingen die ook ‘in real life’ doorgaan. Telkens krijg je een schat aan informatie die op een heel duidelijke manier wordt uitgelegd en waarmee je ook in de praktijk goed aan de slag kan. Deze opleidingen hebben me absoluut geholpen om mijn eigen paarden beter te leren kennen, sneller te zien wanneer er iets niet helemaal in orde is en hier ook naar te handelen. Bovendien heb ik mijn therapeutendroom om ook andere paarden te kunnen behandelen mede dankzij de opleidingen van Klaartje kunnen waarmaken. Daarnaast heb ik mijn eigen paarden ook eens laten doormeten met de Lecher-antenne en MiHealth, hier kwam heel interessante informatie uit. Dankzij deze therapieën krijg je een enorm goed inzicht in wat er speelt in het lichaam en de psyche van je paard. Een aanrader!
Karen B.
Student opleidingen (België)