“Een passie om paarden te helpen naar een gezonder en gelukkiger leven.”

                                                                                                  – klaartje van steen 

Als sinds kind ontdekte Klaartje dat ze een enorme passie voor paarden had. Ze voelde aan wanneer een paard zich niet helemaal lekker voelde en had een diepere connectie met paarden die bestempeld werden als ‘probleemgevallen’. Al snel begon ze met haar eigen paard, dat zeer onvoorspelbaar kon reageren bij het opzadelen, een weg in te slaan om te begrijpen waarom haar paard zich zo voelde. 

Als jonge tiener woonde ze clinics bij in binnen- en buitenland. Al snel werd ze de persoon waar raad aan werd gevraagd wanneer mensen geen uitweg meer zagen met hun paard. Tijdens haar studies op HoGent waar ze Agro- en Biotechnologie (Bachelor) studeerde, begon ze lessen (clickertraining, natural horsemanship, begeleiden trauma paarden, academische rijkunst,…) te nemen om haar paard beter te begrijpen.

 

 

Nadat Klaartje was afgestudeerd begon ze op zelfstandige basis haar eigen praktijk waarbij ze mensen en paarden begeleidde. Klaartje merkte dat desondanks de juiste training, veel paarden last hadden van gezondheidsproblemen. Omdat complementaire geneeskunde haar erg boeide om ook paarden verder helpen in hun helingsproces, specialiseerde ze zich in verschillende therapieën. Ze studeerde af als Equine Acupressure Practitioner (Tallgrass te Colorado, Amerika) en volgde zeer veel verschillende cursussen zoals reiki, massage, triggerpoint, aromatherapie, kruidentherapie, guasha,.. Daarnaast verdiepte ze zich in voeding en behaalde het diploma ‘Equine Nutritionist’. Hierna startte Klaartje met de erkende opleiding ‘Paardenosteopathie’ (waar ze ook Cranio-Sacraal therapie volgt) aan Vluggen Institute in Duitsland (IREO). Ook zag Klaartje dat veel training bij paarden niet hielp om ze fysiek of mentaal sterker te maken. Hierdoor ging ze haar specialiseren in bewegingsleer volgens neurowetenschap via verschillende opleidingen. 

Naast het ondersteunen van paarden richtte Klaartje haar eigen studiecentrum (Equine Health Institute) op om ook deze kennis van complementaire geneeskunde door te geven aan eigenaars, trainers en professionals. Ze begon met het geven van opleidingen en clinics doorheen België, maar ook in Nederland, Duitsland en Australië. Ze begon hierdoor haar studie ‘Brain Health Certification Course’ aan de Amen Clinic & University in Amerika. Dit om niet alleen beter haar studenten te ondersteunen in haar eigen studiecentrum, maar ook om beter te begrijpen hoeveel invloed het paard zijn lichaam kan hebben op het brein (en omgekeerd). Daarnaast ging ze verder in coaching en volgde een intensief programma bij Tony Robbins (Breakthrough Program) waar ze voor enkele maanden werd ondergedompeld in de kennis om mensen/studenten te coachen om hun eigen bedrijf op te starten na hun studies.

OPLEIDINGEN (behaald/lopend):

2022 – 2025: Paardenosteopathie EDO (Vluggen Institute Germany)
2022: Brain Health Professional Certification Course (Amen Clinic & University, Amerika)
2022: Privé opleiding Cranio-Sacraal Therapie & Holistische Osteopathie bij Equi Harmonie
2021: The Gut-Immune Solution (seminarie 5 dagen)
2021: Breakthrough Program van Tony Robbins (coaching)
2021: Diploma of Equine Nutrition 
2021: Holistic Equine Nutritionist
2021: Mind, body and the vagus nerve connection (seminarie 5 dagen)
2021: Fundamentals of Neuroscience I, II & III (Harvard University)
2021: NES miHealth Practitioner
2020: 3-daagse dissectie van het paard (Equine Studies)
2020: Pain Science & Performance in horses
2020: Equine Craniosacral Certification Course 
2020: Photonic (BIOS) Therapy 
2020: ‘Basic Horse Massage Techniques’ 
2020: ‘Tissue Mobilisation Techniques’ 
2020: Bioresonantie via Lecher Antenne 
2019: Jaaropleiding Guasha Therapie voor paard en mens 
2019: Project Proprius: Equine Revalidation through movement science
2018: Myofasciale Triggerpoint Therapy
2018: Workshop Massage door erkend paardenosteopaat
2017: Aromatouch (mens)
2017: Equine Acupressure Practitioner (Tallgrass Animal Acupressure Institute, Colorado)
2017: Reiki 1
2017: Aromatherapie bij paarden
2016: Natural Balance of the Horse
2015: Bent Branderup Clinic
2015: Clinics bij Noora Ehnqvist
2015: Gecertificeerd Energetisch Dierentherapeut
2010: Dual Aktivierung bij paarden
2009: Bachelor Dierenartsassistente (HoGent)